AUTISME SPEKTRUM
Refleksterapi er en blid manuel teknik til at berolige dit barn med spektrumforstyrrelser
NÆSTE ORIENTERINGSAFTEN

Sådan hjælper du dit barn med AUTISME

Stop tankemylder og angst hos børn med autisme og asperger

Børn med en autisme diagnose lider ofte under følgevirkninger som tankemylder, angst og følelsen af meningsløshed.

Der er en stor spændvidde indenfor de udfordringer, du og I kan stå med. Fælles er barnets behov for at føle sig mødt med respekt for de fine strenge, I må spille på, for at matche hendes eller hans sansefølsomme natur.

Download gratis handleplaner her 

Autismespektrumforstyrrelse er en samlet betegnelse for symptomer, der betegnes som “gennemgribende udviklingsforstyrrelser”.

 

Personer med autismespektrumforstyrrelse har afvigelser i evnen til gensidigt socialt samspil og kommunikation. Mange børn oplever tankemyklder og angst som følge af de mange indtryk. Der kan være et begrænset, stereotypt og gentagende repertoire af aktiviteter og interesser. 

Autisme inkluderer tilstandene:

  • Infantil autisme
  • Atypisk autisme
  • Aspergers syndrom
  • Anden gennemgribende udviklingsforstyrrelse

Udtryk

Du kan ikke se, hvis en person har autisme, men autisme medfører vanskeligheder i sociale sammenhænge, i samspil med andre mennesker. Dertil kommer, at personer med autismespektrumsforstyrrelse har en anderledes måde at opleve verden på – der tales om sanseforstyrrelser. Det viser sig bl.a. ved, at en eller flere sanser er markant skærpet eller dæmpet hvorved sanseintegrationen forstyrret. 

Personligt program

På baggrund af en samtale med forældrene og en analyse af barnet og den unges sanseprofil, finder vi sammen ud af at organisere et individuelt program tilpasset barnets eller den unges situation. To personer med samme situation  vil aldrig have gavn af samme program. Alle har en unik fortælling og personlighed.

Ved hjemme-stimulering ved autisme anbefales individuelt familiekursus

Opfølgning efter kursus

Når forældrene bliver undervist i handleplanen til deres barn er yderligere kurser ikke nødvendigt. Dog er justerings- tilpasningsmøder meget vigtige. Her gennemgåes handleplanen, og der tjekkes om den bliver udført korrekt. Ofte skal der nye punkter til og gamle slettes, for at opnå den ønskede effekt. Justeringsmøder gentages hver 3 måned. Efterfølgende konsultationer tager cirka 2-3 timer.

Træning giver ny energi

Nervepunkter, der stimuleres hele tiden, bliver “kedelige” og mister deres virkning. Derfor er det nødvendigt at træne for nogle nye løbende justering af nervepunkterne.

Regelmæssig kontakt

For at opnå de bedste resultater er det en vigtig del af Temprana Reflex Therapy-programmet at opretholde regelmæssig kontakt mellem familie og terapeut for at kontrollere barnets/ den unges reaktion på stimuleringen.

Læs mere om den patenterede Temprana metode v. Lone Sørensen 

Langsigtet proces

Hjemme træning med Temprana metode er en længere varende proces, da programmet – afhængigt af hver persons situation – skal udføres 4-7 gange om ugen i mindst 12 måneder. Det fulde program tager 1 time og 15 minutter om dagen at udføre, men det kan opdeles i 2 sessioner på 35-40 minutter. 

For eksempel; hænder og fødder om morgenen og ansigtet om aftenen, når barnet skal sove. Stimulering af ansigtet er meget afslappende, derfor er det tilrådeligt at udføre ansigtsbehandlings programmet lige inden sovetid.

temprana foto 1
  1. Indre ro – handleplan:
  2. Angst – handleplan:
  3. Bange for at miste – handleoplan:
  4. Vrede og afmagt – handleplan:
  5. Bekymring – handleplan:
  6. Ulykkelige børn – handleplan:

Kontakt mig gerne på 27287335 eller send mig en mail på adw@skolenforrefleksterapi.dk og få svar på spørgsmål vedr. Ansigts Refleksterapi som hjemmetræningsmodel til dit barn.

Skriv til ANNE-DORTE: