Tisser dit barn i sengen
Pyt - refleksterapi får små sjæle til at smile. Simpel massage-metode giver dig indsigt og svar.
HØR OM REFLEKSTERAPI

Sådan hjælper du dit barn med sengevædning

Lider dit barn i sengevædning?

Den mest almindelige årsag til sengevædning er, at barnet mangler anti-diuretisk hormon, eller at barnets blære ikke er fuldt udviklet endnu. Sjældent er en mental eller medicinsk tilstand årsagen. 

Der er hjælp at hente med Ansigts Refleksterapi

Ansigts refleksterapi er en enkel og særligt afslappet metode, både for den person, der udfører processen og modtageren. Det drejer sig om at reducere børns mistrivsel og mindre dysfunktioner ved hjælp af en helt naturlig, blid og meget effektiv massage-teknik i ansigtet.

Behandlingen kan lindre symptomer afledt af de forskellige dysfunktioner – og forbedre mentale og følelsesmæssige funktioner.

Download gratis handleplaner her

Forventede resultater ved refleksterapi

Afgørende for, at refleksterapi hjælper og skaber fremgang og forbedringer, er en kombination af flere forskellige ting: Først og fremmest er ingen børns situation ens, og vi lægger derfor stor vægt på – i samarbejde med forældre og pårørende – en grundig vurdering af, ‘hvor barnet er’ ift. dysfunktionen, familiesituationen og sociale sammenhænge. Baseret herpå lægges en konkret, specifik og målrettet handleplan for det enkelte barn. Dertil kommer, at der for at opnå gode resultater er en sammenhæng mellem undervisningen, forældrenes ihærdighed og den løbende rådgivning og opdatering fra Anne-Dorte Wæver.

Sådan gør du

Ved at udføre refleksterapien korrekt 4-5 gange ugentligt af ca. 35-40 minutters varighed er det muligt at opnå en markant styrkelse af de aspekter hos barnet, som tidligere har været udfordrende. Nogle perioder vil I opleve store gennembrud, andre perioder en træghed, som er helt naturlig.

Jeg følger jer i et år, hvor vi mødes til opdatering og justering af handleplanen efter behov for bedste resultat.

Skriv til mig, hvis du er i tvivl om, hvordan refleksterapi kan hjælpe?

Ufrivillig vandladning

Ufrivillig natlig vandladning skyldes et misforhold mellem den mængde urin, barnet danner om natten og den mængde urin, som barnets blære kan rumme. Danner barnet mere urin om natten end blæren kan rumme, bliver resultatet at barnet skal tisse. De fleste børn vågner, når blæren er fyldt og går på toilettet, men børn med sengevædning vågner ikke og tisser derfor i sengen. 

Den mængde urin barnet danner om natten vil afhænge af, hvor meget barnet har drukket inden sengetid og af et særligt hormon (det antidiuretisk hormon). Hormonet sørger for at barnet ikke danner så meget urin om natten.

Hos enkelte børn er det muligt at finde en anden forklaring på sengevædning. Typisk drejer det sig om et barn, der tidligere har kunnet holde sig tørt om natten og pludselig begynder med sengevædning. Forklaringen kan være psykisk eller medicinsk. Af psykiske årsager kan nævnes skoleproblemer, skilsmisse og dødsfald i familien. Medicinske årsager kan være blærebetændelse og sukkersyge. Men hos langt de fleste børn findes der ingen forklaring. 

Årsager til nattevædning:

  • barnet danner for lidt antidiuretisk hormon
  • barnets blærer er ikke fuldt udviklet endnu
  • sjældent psykiske eller medicinske tilstand
  1. Indre ro – handleplan:
  2. Angst – handleplan:
  3. Bange for at miste – handleoplan:
  4. Vrede og afmagt – handleplan:
  5. Bekymring – handleplan:
  6. Ulykkelige børn – handleplan:

Kontakt mig gerne på 27287335 eller send mig en mail på adw@skolenforrefleksterapi.dk og få svar på spørgsmål vedr. Ansigts Refleksterapi som hjemmetræningsmodel til dit barn.