STAMMEN
Refleksterapi kan forbedre mentale og følelsesmæssige funktioner - hør, hvordan du kan behandle i eget hjem
NÆSTE ORIENTERINGS AFTEN

Sådan HJÆLPER du dit barn IGENNEM STAMMEN

Stammen kan skyldes manglende udvikling af bestemte hjerneområder

Der er hjælp at hente i refleksterapi. Refleksterapi er en enkel og særligt afslappet metode, både for den person, der udfører processen og modtageren. Det drejer sig om at reducere børns almindelige mistrivsler og mindre dysfunktioner ved hjælp af den helt naturlige, blide og meget effektive metode. Behandlingen kan hjælpe med at lindre symptomer afledt af de forskellige dysfunktioner – og forbedre mentale og følelsesmæssige funktioner.

Download gratis handleplaner her

Hvornår begynder stammen?

Stammen opstår oftest i førskolealderen, hvor mange børn stammer i en kortere eller længere periode. Rigtig mange børn har også det, man kalder normal ikke-flydende tale, hvor barnet tøver lidt, leder efter ordet, gentager en stavelse, et ord eller en frase. Dette er helt almindeligt og ikke at forveksle med stammen.

Læs om, hvordan refleksterapi stimulerer hjernen

Gennemsnitsalderen for at begynde at stamme er 3½ år. I de fleste tilfælde forsvinder stammen igen. I enkelte tilfælde fortsætter stammen op gennem barndommen og i voksenalderen.

Man kan ikke sikkert forudsige, om barnet vil vokse fra stammen. Tegn på, at stammen vil vedblive, kan være, at der er andre i familien, der stammer, eller at stammen har varet i mere end et halvt år.

Det kan ske, at stammen opstår i voksenalderen. Så er det næsten altid som følge af en hjerneskade efter ulykke eller sygdom.

Kilde: Netdoktor

Hvad gør man ved stammen hos børn?

Det er vigtigt med tidlig indsats over for stammen, hvor forældre og andre i barnets omgivelser får viden om stammen og vejledning i at håndtere den i dagligdagen.

Hos os får du hjælp til selv at behandle dit barn i eget hjem med en handleplan udarbejdet specielt til dit barn. Vi følger jer et år, hvor vi mødes til opdatering og justering af handleplanen for bedste resultat. 

Læs mere om individuelle kurser her

Forventede resultater ved refleksterapi

Afgørende for, at refleksterapi hjælper og skaber fremgang og forbedringer, er en kombination af flere forskellige ting: Først og fremmest er ingen børns situation ens, og vi lægger derfor stor vægt på – i samarbejde med forældre og pårørende – en grundig vurdering af, ‘hvor barnet er’ ift. dysfunktionen, familiesituationen og sociale sammenhænge. Baseret herpå lægges en konkret, specifik og målrettet handleplan for det enkelte barn. Dertil kommer, at der for at opnå gode resultater er en sammenhæng mellem undervisningen, forældrenes ihærdighed og den løbende rådgivning og opdatering fra Anne-Dorte Wæver.

Ved at udføre refleksterapien korrekt 4-5 gange ugentligt af ca. 35-40 minutters varighed er det muligt at opnå en markant styrkelse af de aspekter hos barnet, som tidligere har været udfordrende. Nogle perioder vil I opleve store gennembrud, andre perioder en træghed, som er helt naturlig

  1. Indre ro – handleplan:
  2. Angst – handleplan:
  3. Bange for at miste – handleoplan:
  4. Vrede og afmagt – handleplan:
  5. Bekymring – handleplan:
  6. Ulykkelige børn – handleplan:

Kontakt mig gerne på 27287335 eller send mig en mail på adw@skolenforrefleksterapi.dk og få svar på spørgsmål vedr. Ansigts Refleksterapi som hjemmetræningsmodel til dit barn.